Vegaaniset Halloween-muffinssit

  • 1 rkl omenaviinietikkaa
  • 4 1/4 dl kauramaitoa
  • 2 dl hedelmäkuitua (porkkana, kurpitsa, päärynä)
  • 3 dl jauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl ruokasoodaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 tl aktiivihiiltä
  • 1 dl kookosöljyä
  • 1 tl vaniljauutettaKuorrutus:
  • 200 g ”kauratuorejuustoa”
  • 1-1 1/2 rkl tomusokeria (maista välissä, ettei tule liian makeaa)Esilämmitä uuni 175 aseiseksi. Asettele muffinssivuoat pellille valmiiksi (noin 15 kpl). Sekoita yhteen viinietikka ja kauramaito ja anna seistä noin 5 minuuttia. Toisessa kulhossa, sekoita yhteen kuivat aineet sekä hedelmäkuitu. Lisää öljy sekä vaniljauute yhteen kauramaidon ja etikan kanssa. Lisää kuivat aineet hiljalleen nesteiden kanssa samaan kulhoon. Täytä muffinssivuoat 3/4 vuoan tilavuudesta. Paista uunissa 15-20 min. Anna muffinssien jäähtyä kokonaan ennen kuorruttamista!
    Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään lusikalla pienessä kulhossa. Laita kuorrute muovipussiin, leikkaa pussista kulma auki, ja kuorruta.
    #mehuisa