Raikas, gluteeniton ja vegaaninen mango-minttu-raakakakku!

Pohja:

  • 1 1/2 dl mantelijauhoja
  • 1 1/2 dl kookoshiutaleita
  • 3 rkl siirappia
  • 2 rkl kookosöljyä
  • Ripaus suolaa

Täyte:

  • 1 dl mantelijauhoja
  • 300 g pakastemangoa
  • 1 tuore mango
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 3 rkl siirappia
  • 5 rkl kookosöljyä
  • 6 vahvan mintun lehteä

Voit tehdä kakun joko kakkuvuokaan (~15 cm halkaisija), tai laseihin (kuvassa) mikäli haluat yksittäisiä pieniä annoksia.

Voitele/vuoraa kakkuvuoka/astiat öljyllä tai leivinpaperilla.
Mittaa pohjan ainekset blenderiin ja blendaa kunnes massa on tasaista.
Laita kakkupohja astian pohjalle ja tasoita sormilla.
Huuhtele blenderin kannu.
Mittaa täytteeseen tulevat raaka-aineet blenderiin. Sekoita kunnes tasaista. Kaada täyte pohjan päälle. Tasoita ja laita pakkaseen muutamaksi tunniksi kunnes kakku on jähmettynyt. Ota pakkasesta hieman ennen tarjoilemista.