Siankärsämö-raparperi nice-cream

Siankärsämö on yksi erittäin hyödyllisistä villiyrteistä. Tätä kasvia tulee kuitenkin käyttää kohtuudella, eikä missään nimessä nauttia liikaa. Siankärsämöä voi säilyttää/käyttää helposti kuivattuna, ja hauduttaa vaikka veteen teen lailla, ja nauttia sellaisenaan. Tässä teille minun loihtima siankärsämön tähdittämä resepti:

  • Kourallinen siankärsämöä (kukkaa/vartta/lehtiä)
  • 3-4 dl vettä
  • 4 pilkottua jajäädytettyä banaania
  • 1 tölkki kookosmaitoa 
  • 1 dl raparperia
  • (Koivusiirappia)


Kuivaa ensin siankärsämöt. Kiehauta 3-4 dl vettä ja lisää 2 tl kuivattua siankärsämöä. Anna hautua noin 10 min ja siivilöi. Anna jäähtyä.
Ota banaanit pakkasesta ja laita ne blenderiin. Mittaa kookosmaidon kiinteästä osuudesta 2-3 rkl blenderiin. Lisää 1 dl siankärsämö vettä ja raparperi. Makeuta siirapilla maun mukaan. Pyöräytä kunnes tasaista. Tarjoile heti, tai pakasta tarjoillaksesi myöhemmin!

Koivu-Mocktail
Lisää reseptejä