Porkkanaleipä mehustimen hedelmäkuidusta

  • 4 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl hunajaa/siirappia
  • 11 g kuivahiivaa
  • 6 dl sämpyläjauhoja
  • 2-3 dl kauraleseitä
  • 3/4 dl öljyä
  • 3 dl porkkanamehun mehustumisesta syntyvää vihanneskuitua

Lämmitä vesi noin 40-asteiseksi ja sekoita siihen kuivahiiva. Lisää hunaja, porkkana ja suola. Sekoita jauhot ja leseet yhteen erillisessä astiassa. Alusta noin 3/4 kuivista aineista nesteeseen, jonka jälkeen lisää öljy. Vaivaa loput jauhot mukaan. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa, liinan alla noin 20 minuuttia. Vaivaa taikinasta isoimmat ilmakuplat pois. Muotoile haluamallasi tavalla ja paista leivinpaperin päällä 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.