S I M A !

Odotan aina super innolla kevättä ja erityisesti vappua. Siman teko kuuluu ainakin mun perinteisiin, ja tänä vuonna loihdin astetta mehuisamman version teille kaikille testattavaksi!

  • 4 l vettä
  • 5,5 dl sokeria
  • 1/8 tl tuorehiivaa
  • 2 verigreippiä
  • Pala inkivääriä
  1. Mehusta geipit ja inkiväärin pala
  2. Mittaa sokeri isoon kattilaan
  3. Toisessa kattilassa, kiehauta puolet vedestä ja kaada se sokerin päälle
  4. Sekoita kunnes sokeri on liuennut veteen täysin
  5. Kaada loput vedet kylmänä liuoksen sekaan
  6. Ota pieni määrä sivuun, johon sekoitat hiivan. Lisää takaisin muun nesteen joukkoon
  7. Kaada greippi-inkiväärimehu lopuksi liuoksen sekaan, ja sekoita
  8. Anna siman tekeytyä ensimmäiset 12-24 h huoneen lämmössä jonka jälkeen voit pullottaa ne kera teelusikallisen sokeria ja muutama rusina per pullo
  9. Anna siman tekeytyä noin 5-7 päivää jääkapissa ja tarkkaile pullon paineita. Älä laita korkkeja kiinni liian tiukalle välttääksesi liian suuren paineen muodostumista!
  10. Sima on valmista kun rusinat ovat nousseet pintaan!

Nauti kylmänä!